Outlook for Mac geselecteerde tekst beantwoorden of doorsturen

Onlangs kwam ik achter een specifieke functie tijdens het beantwoorden van een e-mail in Outlook for Mac. Per ongeluk had ik een stukje tekst geselecteerd in een e-mail en op beantwoorden geklikt. Outlook for Mac kopieert dan alleen de geselecteerde tekst in de e-mail. Het complete bericht wordt dus niet mee gekopieerd in jouw antwoord.

In de praktijk heb ik het nog niet echt toegepast. Ik kan me wel voorstellen dat je soms in lange mailwisselingen niet alle tekst mee wilt sturen met jouw antwoord. Anders krijg je een wc rol effect. Een andere toepassing is dat je iets door wilt sturen naar een bepaald persoon die niet de complete mailwisseling mag zien.

Deze functionaliteit werkt ook bij het doorsturen van een e-mail. Helaas werkt deze functionaliteit niet in Outlook voor Windows. Apart aangezien Outlook en Windows beiden door Microsoft zijn gemaakt. Je zou verwachten dat Outlook voor Windows dezelfde, of zelfs meer, functionaliteiten als Outlook voor Mac zou bevatten.

Een bekend nadeel van deze functionaliteit is dat je deze niet uit kan schakelen. Op internet hebben velen Mac gebruikers al aangegeven dat ze hiervoor een optie willen. Tot op heden is deze wens nog niet door Microsoft verwerkt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.