Wordt jouw nieuwsbrief of e-mail als spam gezien

Nou kan het voorkomen dat bepaalde e-mailberichten als spam worden gemarkeerd door Gmail, Outlook of een e-mailprogramma zoals Thunderbird of Windows Mail. Voor een webmaster is dat knap vervelend omdat je zo mensen niet kan bereiken.

Mijn eigen website verstuurd op een aantal manieren e-mails naar bezoekers:

  • Nieuwsbrief, aanmelden / afmelden / ontvangen
  • Plaatsen reactie onder een blog
  • Bevestiging na het invullen van een contactformulier

Hoe vervelend zou het zijn als jouw nieuwsbrief niet in de “postvak in” komt bij iemand maar in de “ongewenste berichten” map. Deze map wordt meeste vluchtig bekeken en nog sneller leeggemaakt.

Door jouw e-mail te sturen naar een e-mailadres van www.mail-tester.com wordt deze geanalyseerd hoe spammy hij is. Het resultaat is een rapport met een score van 0-10 en een aantal verbeterpunten die je door kan voeren. Voor verbeterpunten moet je denken aan SPF, dkim record, juist onderwerp, juiste afzender en ga zo maar door.

Het werkt heel simpel, ga naar www.mail-tester.com. Je ziet daar een e-mailadres staan. Jouw e-mail of nieuwsbrief verstuur je naar dit e-mailadres en vervolgens klik je op de website “Check vervolgens je score”. Binnen een minuut krijg je jouw rapport. Vergeet na het doorvoeren van verbeteringen niet om opnieuw een test uit te voeren!

Deze gratis dienst wordt aangeboden door Mailpoet die ook de WordPress plug-in Mailpoet hebben gemaakt voor het versturen van nieuwsbrieven.

Screenshot van mail-tester.com.
Screenshot van mail-tester.com.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.