WordPress customizer sessie verlopen / non-existent changeset UUID

Logo van WordPress.Probleem:
Wanneer je in WordPress klikt op Customizer om de instellingen van jouw thema aan te passen wordt je uitgelogd. De reden dat je opnieuw in moet loggen is omdat jouw sessie verlopen is. Opnieuw inloggen lost dit probleem niet op omdat je meteen weer uitgelogd wordt. Als je vervolgens de Customizer sluit ben je toch nog steeds ingelogd in de wp-admin omgeving.

Als je het probleem iets verder onderzoekt met een web developer toolbar vind je de foutmelding “non-existent changeset UUID”.

Oplossing 1:
Als je op internet naar een oplossing gaat zoeken voor het probleem wordt in de meeste oplossingen aangegeven dat het domein juist ingesteld moet zijn bij Instellingen > Algemeen. Voor de velden  WordPress-adres en Siteadres moet hetzelfde ingevuld zijn. In het eerste veld timdehoog.nl en in het tweede www.timdehoog.nl is dus fout. Daarnaast is het ook belangrijk dat het juiste protocol ingesteld staat dus http:// of https:// voor beiden velden.

Je kan dit dus aanpassen in het eerder genoemde scherm, maar je kan ook onderstaande code toevoegen aan je wp-config.php bestand. Hiermee wordt de waarde dus dynamisch ingesteld maar worden de velden WordPress-adres en Siteadres in wp-admin wel uitgeschakeld. Ook heel handig voor migratie tussen verschillende omgevingen.

/** Handle multi domain into single instance of WordPress installation */
if (isset($_SERVER['HTTPS']) && 'on' === $_SERVER['HTTPS']) {
    define('httpProtocol','https://');
} else {
    define('httpProtocol', 'http://');
}
/* Handle multi domain into single instance of WordPress installation */
define('WP_SITEURL', httpProtocol . $_SERVER['HTTP_HOST']);
define('WP_HOME', httpProtocol . $_SERVER['HTTP_HOST']);

Oplossing 2:
Voor een bepaalde website was bovenstaande code al toegevoegd aan het wp-config.php bestand en had ik alsnog last van het probleem. Na wat testen kwam ik erachter dat het probleem werd veroorzaakt door de geïnstalleerde cache plugin WP Super Cache. Als ik deze uitschakelde was het probleem verholpen. Schakelde ik deze weer in was het probleem weer aanwezig.

Door wat te testen met verschillende instellingen kon ik de Customizer gebruiken in combinatie met deze plugin. Ik heb aangevinkt dat voor ingelogde gebruikers de pagina’s niet uit de cache mogen komen. Blijkbaar wil WP Super Cache ook graag customizer pagina’s cachen en dat veroorzaakte dus het probleem.

Mogelijk dat dit probleem ook veroorzaakt wordt door Autoptimize, WP Rocket of een andere cache plugin.

Oplossing getest op:
WordPress 4.8.1 in combinatie met WP Super Cache.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.