Handleiding WordPress multisite naar single site

Onlangs moest ik een subsite in een WordPress multisite omgeving verhuizen naar een WordPress single site omgeving. Ik had gehoopt dat als ik de multisite kopieer naar de nieuwe omgeving dat ik dan de originele hoofdsite wel zou kunnen verwijderen. De subsite zou dan de nieuwe hoofdsite worden. Helaas het verwijderen van een hoofdsite, ook wel bekend als parent, is niet mogelijk. Je kan wel tegen WordPress zeggen dat je subsite de standaard website is.

Bovenstaande oplossing zou er voor zorgen dat er twee multisite omgevingen over zouden blijven wat ook niet helemaal handig was. Daarom ben ik toen maar gaan zoeken op internet naar een handleiding waardoor ik wel een single site omgeving over zou houden. Ik kwam uit op de website pressjitsu.com die hiervoor de handleiding “Moving A Single Site Out Of A WordPress Multisite Installation” had geschreven. Deze handleiding heb ik inmiddels stap voor stap gevolgd met als resultaat de gewenste single site.

Mocht je dus dezelfde actie uit moeten voeren en weet je niet hoe? Volg dan eerder genoemde handleiding.

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.