Ondersteuning gestopt voor Microsoft Office 2007

Deze maand stopt de ondersteuning voor Office 2007 helemaal. Na 10 jaar worden er geen beveiligingsupdates meer door Microsoft uitgebracht. Nieuwe functionaliteiten werden sinds een aantal jaren al niet meer uitgebracht. Office 2007 werkt nog prima op Windows 10, echter kan de veiligheid niet meer gegarandeerd worden. De kans is groot dat er na oktober een lek gevonden wordt dat meteen actief misbruikt gaat worden.

Heb je deze versie dan is het dus zaak om deze te vervangen door een nieuwe versie. Op dit moment kan je kiezen uit Office 2016 of Office 365. Office 2016 koop je eenmalig net als je ooit 2007 hebt gekocht. Als je kiest voor Office 365 betaal je een vast bedrag per maand. Een abonnement dus dat jou recht geeft op telkens de laatste versie van Office op dit moment dus 2016.

Blijf je bij Microsoft dan blijf je betalen eenmalig of maandelijks. Je bent dan wel weer veilig. Natuurlijk zijn er ook nog gratis alternatieven zoals:

Ben je werkzaam op een school, als bijvoorbeeld een docent of een student, dan kan je heel goedkoop aan een Office licentie komen via Surfspot.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.