Waarom de MagSafe een unieke laptop adapter is

Bizzix macbook oplader magsafe 2 connector.Voor een MacBook adapter betaal je over het algemeen iets meer dan voor een gemiddelde laptop adapter van een ander merk. Op het eerste gezicht lijken er nauwelijks verschillen te bestaan tussen de opladers. Wat maakt de MagSafe dan precies zo uniek?

Ten eerste het kopje van de adapter, de zogenaamde MagSafe connector, waarmee de laadkabel in de MacBook bevestigd wordt. Dit kopje is magnetisch, waardoor de kabel eenvoudig in en uit de MacBook geklikt kan worden. Daarnaast is het lichte magnetische contact van de MagSafe connector een belangrijke veiligheidsmaatregel. Het automatisch losschieten van het kopje zorgt er namelijk voor dat je de MacBook niet meetrekt als je per ongeluk over de kabel struikelt of er te hard aan trekt.

Ten tweede de groen/oranje led-indicator in het magnetische kopje van de adapter. Met behulp van deze led kun je de actuele laadstatus van de batterij bepalen. Groen signaleert dat de batterij 100% is opgeladen en niet meer op het laadcircuit zit. Oranje betekent dat de batterij momenteel is aangesloten op het laadcircuit en dus nog niet volledig opgeladen is.

Ten slotte ‘communiceert’ jouw MacBook met de adapter over het benodigde vermogen. Dit betekent dat een 15-inch MacBook Pro adapter met 85 watt vermogen ook gebruikt kan worden om een MacBook Air op te laden, zonder dat de Mac overbelast wordt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je je MacBook Air oplader vergeten bent en alleen beschikking hebt over de MacBook Pro oplader van iemand anders.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.