WordPress unique header plugin doet wat hij moet doen

De opdrachtgevers van een nieuwe WordPress website met een eigen thema vroegen of het mogelijk was om functionaliteit in te bouwen waardoor per pagina een header geupload kon worden.

Aangezien de website een eigen thema had was de eerste oplossing om het als extra functionaliteit hieraan toe te voegen. Toch besloot ik even op internet te kijken of er niet al een plugin was die hetzelfde deed.

Ik kwam uit op de gratis plugin Unique Headers van van Ryan Hellyer. Deze plugin zorgt ervoor dat je per pagina of bericht een eigen header kan uploaden. Het thema moet wel gebruik maken van de standaard WordPress header functionaliteit dus geen eigen specifieke code.

De plugin is zeer simpel te gebruiken. In onderstaand screenshot zie je bijvoorbeeld rechts onderin de functionaliteit om de header toe te voegen. Geef je er geen op dan wordt de header die je ingesteld hebt via Customizer getoond.

Voor deze plugin waren nog geen Nederlandse vertalingen beschikbaar. Deze heb ik afgelopen week doorgevoerd via translate.wordpress.org.

Screenshot van Unique Headers plugin pagina op WordPress.org.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.