Windows 8 of 10 OEM licentiesleutel achterhalen

Vroeger werden computers met een cd of dvd van Windows geleverd. Op de verpakking vond je dan de licentiesleutel die je nodig had wanneer je jouw computer opnieuw wilde installeren. Later werd de inhoud van de cd ofdvd op een verborgen partitie op de harde schijf opgeslagen. De licentiesleutel werd vervolgens als sticker aan de zijkant of onderkant van de computer bevestigd.

Licentiesleutels die bij een computer worden meegeleverd zijn OEM licenties. Voor meer informatie verwijs ik je naar een eerder verschenen blog over OEM licenties.

Sinds de komst van Windows 8 wordt de sticker, ook wel certificaat van authenticiteit genoemd, ook niet meer op de computer geplakt. De licentiesleutel wordt voortaan in de computer zelf opgeslagen en kan je standaard niet in Windows opzoeken. Op de website van Neosmart kan je het programma Windows OEM Product Key downloaden. Dit programma kan je direct opstarten en zal meteen je licentiesleutel tonen.

Als het programma geen licentie kan vinden dan heb je geen OEM licentie. Lees dan mijn blog over het opzoeken van licentiesleutels voor een lijst van programma’s waarmee je deze op kan zoeken.

Windows 8 of 10 OEM licentiesleutel achterhalen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.