Excel filtert rijen verkeerd door horizontale lege regel

Onlangs vroeg een kennis of ik hem wilde helpen met een probleem in Excel. Hij had een overzicht gemaakt met meerdere kolommen en regels. Hij wilde de regels kunnen filteren dus had gebruik gemaakt van de filter functionaliteit in Excel. Hij wilde filteren op de waardes 10 / 20 / 30 of leeg in de laatste kolom. Niet heel spannend dus.

Probleem:
Wanneer hij deed filteren op bijvoorbeeld 20 kreeg hij ook regels met 10 of 30 terug. Filterde hij op 10 kreeg hij weer leeg of 20 terug. Elke keer weer anders dus. In theorie zou het filteren prima moeten werken.

Oplossing:
Het probleem werd veroorzaakt doordat in het overzicht gebruik werd gemaakt van horizontale lege regels die gevuld waren met een zwarte kleur. Dit was gedaan om onderscheid te maken tussen bepaalde blokken met regels.

Op de een of andere manier snapt Excel niet wat hij met deze lege horizontale regels moet doen. Moet hij ze tonen of juist wegfilteren als er alleen regels met de waarde 20 getoond moeten worden. Hij filtert daarom alleen de regels tot de eerste horizontale lege regel.

Na het verwijderen van deze horizontale lege regel en het opnieuw filteren van de regels werkt het op de juiste manier.

Oplossing getest in:
Mac OS, Office 2016

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.