WordPress plugin Logo Carousel voor afbeelding slider

30 november 2017 om 22:19

Voor de WordPress website www.kaaienloop.nl was ik op zoek naar een plugin waarmee je een bewegende slider met afbeeldingen kon maken. Deze slider was nodig om de logo’s van sponsoren te tonen die de jaarlijkse hardloopwedstrijd KaaienLoop mogelijk maken. Vanuit de organisatie werd aangegeven dat deze moest bewegen.

Afgelopen week heb ik diverse plugins geprobeerd maar geen een voldeed aan alle wensen. Had ik een plugin gevonden dan werkte deze weer niet in combinatie met andere plugins. Ik weet dat er vrij uitgebreide sliders zijn als revslider en metaslider. Omdat deze veel opties hebben zijn ze ook wat lastiger in beheer. Ik was echt op zoek naar iets wat gemakkelijk beheerd kan worden zonder al te veel opties.

Na een tijdje ben ik maar andere zoekopdrachten gaan proberen door in plaats van slider te zoeken op carousel. Ik ben toen uitgekomen op de plugin Logo Carousel. Deze doet letterlijk zijn naam eer aan. Een bewegende carousel met logo’s (afbeeldingen). Je kan met deze gratis plugin meerdere carousels maken en per carousel specifieke instellingen opgeven zoals:

  • Snelheid
  • Afmetingen carousel en logo’s
  • Overgang van logo’s
  • Navigatieknoppen
  • Aantal logo’s naast elkaar

Ben je op zoek naar een simpele plugin voor het maken van een carousel/slider dan is Logo Carousel zeker de moeite waard. De plugin is gratis en in het Nederlands beschikbaar.

Screenshot slider op www.kaaienloop.nl.

Screenshot slider op www.kaaienloop.nl.