Zorgverzekering 2018 overstappen of blijven?

Logo van zorgverzekeraar Anderzorg.
Logo van zorgverzekeraar Anderzorg.

Het jaar 2017 is bijna voorbij en de reclames voor zorgverzekeringen kom je weer overal tegen op televisie, internet, radio noem maar op. December en januari zijn de jaarlijkse maanden om jezelf eens te verdiepen of de zorgverzekering niet goedkoper kan. Van mijn huidige zorgverzekeraar heb ik ook al de zorgpolis voor 2018 ontvangen.

Ik ben zelf verzekerd bij Anderzorg een label van Menzis en maak gebruik van de basisverzekering zonder aanvullende pakketten. In 2016 had ik nog het aanvullende tandartsenpakket. Met 2 controles per jaar, die niet volledig vergoed werden, betaalde ik meer aan de verzekeraar dan zij aan mij. Dus daar ben ik mee gestopt.

Vanaf dit jaar heb ik mijn eigen risico ook op maximaal gezet. In het begin twijfelde ik hier nog wel over. Stel nou dat er iets gebeurt wat dan. Maar als je kijkt naar de afgelopen jaren heb ik eigenlijk helemaal geen zorg afgenomen. Heel af en toe bij de huisarts langs maar dat zit in de basis.

In 2017 heb ik voor het eerst de premie in een keer betaald. Wel een flink bedrag maar je moet het toch ooit betalen. Het voordeel is dat ik ongeveer 18 euro korting kreeg. Ben ik tevreden over Anderzorg? Ja hoor, nou moet ik ook bekennen dat ik een gezonde jongen ben. In de afgelopen jaren ben ik dus niet in het ziekenhuis geweest en dat wil ik ook zo houden.

Toch werd ik nieuwsgierig, zou het goedkoper kunnen? Ik heb daarom een aantal verzekeringen vergeleken zoals Promovendum, PMA, Zorgkiezer.nl en Independer.nl. De laatste twee zijn vergelijkingswebsites. Bij de eerder genoemde verzekeringen was ik duurder uit en bij Independer krijg je gratis tandzorg als je een ongeluk krijgt. Leuk maar in de afgelopen jaren heb ik nog nooit een ongeluk met mijn tanden gehad.

Bij Zorgkiezer.nl stonden bovenaan Zilveren Kruis ZieZo en Anderzorg. Het aanbod van Anderzorg op Zorgkiezer.nl is hetzelfde als wat ik nu krijg als bestaande klant of wat je krijgt als je de zorgverzekering via Anderzorg.nl regelt. Zilveren Kruis ZieZo kost via Zilveren Kruis zelf 937 euro en via Zorgkiezer.nl 872 euro per jaar. Ten opzichte van Anderzorg is deze verzekering 45 euro goedkoper.

Screenshot van Zorgkiezer.nl met zorgverzekeringen overzicht.
Screenshot van Zorgkiezer.nl met zorgverzekeringen overzicht.

Nou is natuurlijk de vraag. Stap je over voor 45 euro. Ik heb de voorwaarden niet helemaal doorgelezen maar het viel me wel op dat Anderzorg in mijn omgeving alle ziekenhuizen gecontracteerd heeft en Zilveren Kruis er maar een aantal. Dus je verdient 45 euro, maar zorg wordt niet in alle ziekenhuizen vergoed. Persoonlijk vind ik het een fijn gevoel dat als ik naar het ziekenhuis moet dat ik gewoon in ieder ziekenhuis terecht kan. Voor 2018 blijf ik bij Anderzorg.

Wat zou jij doen? Laat een reactie onder dit bericht achter, ben benieuwd.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.