Contact Form Advanced Database ingevulde formulieren wijzigen

Contact Form 7 is een zeer bekende plugin om een WordPress website uit te breiden met formulieren. Bezoekers vullen het formulier in en verzenden de inhoud naar de ontvanger. In sommige gevallen wordt er ook een bevestiging naar de afzender gestuurd.

Ingevulde contactformulieren worden niet opgeslagen maar in sommige gevallen is dat wel gewenst. Hiervoor kan je de gratis plugin Contact Form Advanced Database installeren. Deze plugin slaat alle ingevulde formulieren op in de database.

Het eerste nadeel van deze plugin is dat deze niet goed om kan gaan met wijzigingen aan het formulier. Het is dus belangrijk dat het formulier voordat het in gebruik genomen wordt meteen juist is geconfigureerd. Het tweede nadeel is dat opgeslagen formulieren niet gewijzigd kunnen worden. Er is wel functionaliteit aanwezig om de gegevens te exporteren naar Excel.

Voor een opdracht heb ik gebruik gemaakt van Contact Form Advanced Database. Contact Form 7 werd daar ingezet om als inschrijfformulier te functioneren. Een eis was dat inschrijvingen gewijzigd moeten kunnen worden in het geval van een fout.

Omdat de plugin al langere tijd niet meer wordt ontwikkeld heb ik deze aangepast zodat het mogelijk is om opgeslagen formulieren te wijzigen. Daarnaast heb ik ook meteen de Nederlandse vertalingen toegevoegd.

Download Contact Form Advanced Database 1.0.8

  • Inclusief optie om ingevulde formulieren te wijzigen
  • Nederlandse vertalingen
  • Code optimalisatie inclusief escaping en sanitization

Bron: Contact Form Advanced Database plugin pagina op WordPress.org

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.