Apple iPhone nachtmodus aan en je bent in gesprek

Apple iPhone SE 32 gb.Jarenlang heb ik een Android smartphone gehad van verschillende merken. Altijd naar tevredenheid gebruikt maar ik irriteerde me een beetje aan het feit dat je na verloop van tijd geen updates meer krijgt van Android. Zodoende kan de beveiliging van je smartphone ook niet meer gegarandeerd worden alsmede ondersteuning voor diverse apps.

Daarom heb ik in 2017 een Apple iPhone SE gekocht met 16 GB geheugen. Eerder genoemde problemen zoals software updates en beveiliging spelen bij Apple vrijwel niet. Apple ondersteund oude smartphones veel langer dan leveranciers van Android smartphones. Tot op heden ben ik zeer tevreden.

In de afgelopen maand heb ik een aantal keren van personen te horen gekregen dat ik in gesprek was. Dit terwijl ik op die momenten mijn iPhone niet in gebruik had. De eerste keer dacht ik dat er misschien misbruik werd gemaakt van mijn abonnement. Dit heb ik vervolgens in de Vodafone app gecontroleerd maar niets vreemd gezien.

Toch bleef ik nog steeds de meldingen ontvangen dat ik in gesprek was. In mijn belhistorie zag ik wel dat ik gebeld was maar niet dat ik gebeld had. Daarom ben ik maar eens op onderzoek uitgegaan om te zien of ik de oorzaak van het probleem kon achterhalen. Een aantal mensen met verschillende providers gevraagd om mij te bellen maar de telefoon ging gewoon over.

Toen ik wat langer nadacht over de momenten waarop het probleem zich voordeed kwam ik erachter dat op die momenten altijd mijn telefoon in nachtmodus (night shift) staat. Die zet ik in nachtmodus zodat hij ook geen trilgeluid maakt als ik gebeld wordt of een e-mail ontvang. Naar mijn idee een ideale functie die je snel aan en uit kan zetten in het menu dat je opent door met je vinger van onder naar boven te swipen.

Als je nachtmodus aan hebt staan en het scherm is zwart, of wel gelockt, dan horen mensen die jou bellen een in gesprekstoon. Er zijn wel een paar uitzonderingen. Zo kan je mensen toevoegen aan een favorietengroep die de nachtmodus negeert. Ook wordt de nachtmodus genegeerd als een persoon in korte tijd een aantal keren belt in het kader van een noodgeval.

Ik vind het persoonlijk wel vreemd dat personen die mij bellen een in gesprekstoon krijgen terwijl ik niet in gesprek ben. Dit werkt verwarrend. Bij mijn vorige Motorola smartphone kon ik kiezen voor stil en personen die mij bellen horen dan geen ingesprekstoon.

Wil je het trillen op een iPhone uitzetten, klik dan op Instellingen > Geluiden. Bovenin het scherm kan je aangeven of de telefoon moet trillen als het geluid aan of uit staat.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.