Xibo overstappen naar een https:// verbinding met SSL certificaat

Xibo toont geen afbeeldingen meer nadat er is overgestapt op een https:// verbinding.Voor mijn atletiekvereniging A.T.V. Scorpio maken we al jaren gebruik van Xibo Narrow Casting software om op een scherm in de kantine informatie met de leden te delen. Eens in de zoveel maanden installeer ik de laatste updates om zo de meest stabiele versie te kunnen gebruiken.

Tijdens de laatste update heb ik ook een gratis SSL certificaat van Lets Encrypt aangevraagd bij de hostingpartij van mijn atletiekvereniging. Ik heb voor een SSL certificaat gekozen zodat ik gebruik kan maken van een https:// verbinding wat veiliger is. Data tussen gebruiker en webserver wordt versleuteld verstuurd. Wel zo fijn omdat er gewerkt wordt met gebruikersnaam en wachtwoord authenticatie.

Het enige nadeel was dat ik de volledige installatie moest verplaatsten van de map httpdocs naar httpsdocs. Dit verschilt per hostingpartij. Nadat ik dit had gedaan en ingelogd had op Xibo viel het mij op dat de afbeeldingen niet meer werden getoond. Ik heb vervolgens onderstaande stappen uitgevoerd om de afbeeldingen weer te tonen. Blijkbaar werkt Xibo met een cache systeem om het inladen te versnellen.

In dit stappenplan ga ik ervan uit dat je gebruik maakt van Xibo 1.8.x. Mogelijk hoef je bestanden niet te verplaatsten om https:// te gebruiken maar doet het probleem zich toch voor? Probeer dan ook dit stappenplan.

 1. Vraag een SSL certificaat aan bij je hostingpartij
 2. Maak een back-up van je bestanden en database
 3. Upload de bestanden in de juiste map (mocht dit nodig zijn)
 4. Log in met een administrator account
 5. Scroll in de blauwe lijst aan de linkerkant naar “Instellingen”
 6. Pas de pad van de “Bibliotheek Lokatie” aan (mocht dit nodig zijn)
 7. Open FTP en maak verbinding met de server waar Xibo op staat
 8. Wis de inhoud van de map “cache”
 9. Wis de inhoud van de map “library/cache”
 10. Klik nu op “Media”, zie je de thumbnails staan dan werkt het
 11. Klik nu op de knop “Lay-outs”, zie je de thumbnails staan dan werkt het

Belangrijk:
Vergeet niet om de URL van het Xibo CMS in jouw clients aan te passen waarop je lay-outs worden gepresenteerd. Deze staat standaard op http://.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.