DiskCopy has not detected any storage device

Screenshot van Macrium Reflect Free.
Macrium Reflect Free.

Probleem:
Je hebt een nieuwe harde schijf of SSD schijf gekocht om je oude mee te vervangen. Je sluit alles aan en gebruikt het gratis DiskCopy van EaseUS om alle data over te zetten. Na het opstarten van DiskCopy wordt de volgende melding getoond “DiskCopy has not detected any storage device”. Je controleert alle kabels en die zitten allemaal juist aangesloten. Als je in het BIOS kijkt worden de oude en nieuwe harde schijf of SSD ook juist herkent. Na opnieuw opstarten wordt de melding weer getoond.

In de rest van de tekst wordt met harde schijf zowel harde schijf als een SSD bedoelt.

Oplossing:
Onlangs heb ik last gehad van dit probleem. Weet nog steeds niet waarom. Misschien omdat ik een te nieuwe SSD schijf aangesloten had. Overigens werkt DiskCopy alleen als er twee of meer harde schijven aangesloten zijn.

Ik heb toen beiden harde schijven uit de computer gehaald en aangesloten op mijn eigen pc. Vervolgens heb ik Windows opgestart vanaf mijn eigen harde schijf. Na het opstarten heb ik Macrium Reflect Free geïnstalleerd. Met dit programma kan je ook een of meerdere partities overzetten naar een nieuwe harde schijf. Dit programma spreekt alleen meer over het maken van een back-up dan het clonen van een partitie.

Het programma heeft veel opties, zo kan je ook meteen de partities vergroten. Heel handig als je eerst een partitie van 120 GB had die je nu over wilt zetten naar een partitie van 250 GB. Direct vergroten van de partitie is niet mogelijk met DiskCopy.

Macrium Reflect Free herkende beiden harde schijven wel. Overzetten, inclusief partitie vergroting, was in 10 minuten gelukt. Daarna heb ik de nieuwe SSD schijf teruggeplaatst in de computer en deze was meteen een stuk sneller geworden.

Oplossing getest op:
Harde schijf 120 GB overzetten naar 250 GB SSD.

 

Tags: geen tags

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.