InfiniteWP traag met het controleren op updates

Logo van InfiniteWP.

InfiniteWP maakt het mogelijk om vanuit een beheersysteem meerdere WordPress websites te voorzien van updates.

Probleem:
Opeens duurt het controleren of er nieuwe updates zijn een stuk langer dan normaal. In de meeste gevallen is het overzicht na 5 minuten al bijgewerkt. Nu duurt het meer dan 20 minuten terwijl er niets is veranderd. Bij een aantal sites mislukt het om verbinding te maken. InfiniteWP weet daardoor niet of er nog updates nodig zijn.

Als foutmelding wordt bijvoorbeeld getoond: cURL Error(52): Empty reply from server. Dit betekent dat er geen reactie wordt teruggestuurd. Het gevolg hiervan is dat de website in de linkerlijst een gele achtergrond kleur krijgt om aan te geven dat er geen verbinding gemaakt kan worden. InfiniteWP gaat wel verder maar het gehele proces duurt heel lang en InfiniteWP controleert regelmatig of er updates zijn waardoor dit allemaal voor vertraging zorgt.

Oplossing:
InfiniteWP kan er niet zo goed tegen als het niet gemakkelijk verbinding kan maken met een van de WordPress websites. Dit zorgt al snel voor enorme vertragingen.

Om het onderhoud van de andere websites door te laten gaan kan je het beste de WordPress website die last heeft van het probleem verwijderen uit InfiniteWP. Hierna zal het controleren op updates weer als vanouds functioneren. Vergeet de website later niet weer toe te voegen.

Tip 1:
Controleer daarom eerst of de WordPress website online is. Is die niet online dan is dat de reden van de fout. Je hostingpartij kan een tijdelijke storing hebben.

Tip 2:
Heb je onlangs nieuwe plugins geïnstalleerd of bestaande plugins bijgewerkt? Misschien heb je wel beveiligingsinstellingen in een plugin zoals Wordfence aangepast waardoor externe websites geen verbinding meer mogen maken.

Tip 3:
Het kan voorkomen dat de hostingpartij besloten heeft de webserver instellingen aan te passen. Neem daarvoor contact op met je hostingpartij. Geef ze de foutmelding en vraag om hun reactie.

Oplossing getest op:
InfiniteWP versie 2.13

Bron: Afbeelding InfiniteWP logo

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.