Zoek op internet met Ecosia en plant een boom

Logo van Ecosia, de zoekmachine waarmee je bomen kan planten. Onlangs was ik op Youtube aan het zoeken naar oplossingen voor een WordPress probleem. In de rechter bovenhoek werd een advertentie getoond van Ecosia met de tekst: zoek en plant een boom. Normaal klik ik niet zo snel op een advertentie maar nu werd ik toch wel nieuwsgierig en klikte.

Ecosia is een zoekmachine net als Google en Bing. Het enige grote verschil is dat als je zoekt met deze zoekmachine je ondertussen een boom plant in Zuid-Amerika, Afrika of Indonesië. Het kost je geen geld omdat er verdient wordt aan de advertenties bij de zoekresultaten. Dit heeft inmiddels al geresulteerd in meer dan 20 miljoen geplante bomen wereldwijd.

Wist je dat bomen belangrijk zijn voor de wereld en voor ons. Ze zorgen voor een biodiversiteit, vrolijke mensen, gezonde lucht en waterveiligheid. Op de Waarom bomen? pagina van Ecosia lees je hier nog veel meer over. Natuurlijk zijn bomen ook mooi om te zien. Je herinnert je vast wel de wandelingen door het bos terwijl je onbewust de diverse bomen ziet staan.

Ecosia heeft een kantoor in Duitsland en bestaat al sinds 2009. Ze zijn volledig open over alles wat ze doen op hun website. Zo lees je over hun projecten en de financiële verslagen staan gewoon online. Om een boom te planten heb je ongeveer 45 zoekopdrachten nodig. Dus binnen een week heb je al een paar bomen gepland.

Voor de zoekresultaten maken ze gebruik van Microsoft Bing als bron en voeren over die resultaten nog eigen zoekalgoritmen uit. Als je een zoekopdracht in Bing en Ecosia uitvoert zie je dat deze vrijwel identiek zijn. Persoonlijk vind ik Google beter dan Bing, maar Google weet ook veel meer.

Gezien het nobele streven vind ik het niet verkeerd om zo nu en dan gebruik te maken van deze zoekmachine. Zo maak je zonder dat het geld kost de wereld toch een stukje beter.

Bezoek de zoekmachine

Screenshot van Ecosia zoekmachine.
Screenshot van Ecosia zoekmachine.

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.