Waarom Timdehoog.nl geen vlogs maakt

Zo af en toe krijg ik de vraag van bezoekers waarom ik geen vlogs maak in plaats van blogs. Het grootste gedeelte van mijn blogs bevat oplossingen voor problemen. Deze oplossingen zijn stapsgewijs beschreven op een zo kort mogelijke wijze. Persoonlijk vind ik dat het lezen van stappen gemakkelijker is dan het kijken naar een vlog.

Voor sommige oplossingen moet je de computer ook herstarten of stappen uitvoeren waarvoor je alle browsers moet sluiten. In deze gevallen vormt de vlog een beperking. Je volgt een aantal stappen, moet daarna de vlog opnieuw opzoeken en doorspoelen naar het gedeelte waar je gebleven bent. Het maken van een vlog kost ook net wat meer tijd dan een blog en een blog kan ik overal ter wereld schrijven.

Daarnaast is maar de vraag of bezoekers te wachten zitten om mijn gezicht in een vlog te zien of heel de tijd naar mijn stem te moeten luisteren. Toch staat Youtube vol met vlogs over het oplossen van computer gerelateerde problemen. Voor de meeste oplossingen geldt dat je deze ook gewoon uit kan werken in een blog. Deze kan je vervolgens ook makkelijk knippen en plakken in een e-mail of afdrukken.

Dus vloggen voorlopig even niet tenzij mijn bezoekers het leuk zouden vinden. Vind je het wat, laat dan even een reactie achter onder dit blog. Heb je een andere vraag vul dan even het contactformulier in.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.