Phlox thema toont niet altijd uitgelichte afbeeldingen in overzicht

Probleem:
Voor een nieuwe WordPress website heb ik gebruik gemaakt van het gratis en uitgebreide Phlox thema. Deze nieuwe website heeft een voorpagina waar de laatste nieuwe berichten worden getoond. Het probleem doet zich voor dat bij sommige berichten boven de titel wel een uitgelichte afbeelding getoond en bij andere niet.

Oplossing:
Na lang zoeken en veel regels code lezen ben ik achter de reden van het probleem gekomen. Standaard per bericht kan je in het wp-admin gedeelte onderin een aantal opties opgeven in de sectie “post options”. Als je klikt op “Media Setting” zie je rechts de optie “Display featured image on archive blog?” staan. Deze staat standaard op “auto”. Lees nu de toelichting die onder de optie staat. Het komt er op neer dat als er een afbeelding in het bericht staat wordt de uitgelichte afbeelding genegeerd. Dit is de ook de reden dat het probleem zich niet bij ieder bericht voor doet.

Phlox thema negeer uitgelichte afbeelding als tekst van bericht een afbeelding heeft.

De oplossing:

  1. Open “Customizer” op de thema instellingen aan te passen
  2. Klik op “Blog” en dan op “Blog Page”
  3. Scroll naar onderen tot “Blog content length”
  4. Zorg ervoor dat “Summary” geselecteerd is
  5. Klik bovenin op “Publiceren”

Vanaf nu wordt standaard de uitgelichte afbeelding getoond boven ieder bericht. Blijkbaar geldt de auto optie voor “Display featured image on archive blog?” alleen wanneer de optie bij “Blog content length” op “Full” staat.

Oplossing getest op:
WordPress 4.9.4 met Phlox thema 2.0.6

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.