Lucis Bamboo Lamp is het leukste Kickstarter project

Sinds 2016 geef ik geld aan Kickstarter projecten. Het is leuk om de droom van een of meerdere personen waar te mogen maken door het doneren van geld. In ruil daarvoor krijg je dan het product eerder dan de rest van de wereld en soms met korting. Het lijkt een beetje op investeren maar in plaats van rendement krijg je een product. Uitzondering hierop zijn donaties in ruil voor naamsvermelding of een bedankje.

Afgelopen tijd heb ik aan verschillende projecten geld gedoneerd zoals het Pancor horloge een luxe horloge met leren band, Labfresh overhemd waar je vuile plekken uit kan wassen onder de kraan, Cora ball om haren op te vangen in je wasmachine en Hagelswag lekkere hagelslag met een sociale verantwoordelijkheid. Meestal doneer ik geld aan unieke projecten en dan vooral die in Nederland.

De Lucis Bamboo Lamp.Kickstarter is leuk maar het is belangrijk om in gedachte te houden dat een project kan falen, dat je geld kwijtraakt of dat de levering van een product langer duurt dan verwacht. Een goed voorbeeld is de Cora ball. Geld gedoneerd in april 2017, levering zou plaats vinden in juni, maar ik heb het product pas in februari 2018 ontvangen.

Een project dat er wat mij betreft afgelopen jaar uitspringt is de Lucis Bamboo Lamp. Ik heb deze lamp gekocht voor € 105 euro inclusief verzending. Het is een oplaadbare lamp gemaakt van duurzaam bamboe hout. Opladen gaat via een USB aansluiting en de oplader wordt meegeleverd. De accu laat de lamp ongeveer 100 uur branden.

De lamp is spatwater dicht en voorzien van diverse druksensoren. Deze sensoren gebruik je om lichtprogramma’s te activeren. Zo is er een lichtprogramma voor fel wit licht, een programma waardoor je kan kiezen uit 16 miljoen kleuren die je harder of zachter kan laten branden of het gloeiprogramma. Dit laatste programma is mijn favoriet. De Lucis Bamboo Lamp gaat gloeien van hard naar zacht en veranderd tegelijk van geel naar oranje naar rood. Een echte sfeer maker.

De Lucis Bamboo Lamp wordt geleverd in een mooie doos wat het uitpakken ook een stuk leuker maakt. Haal je de lamp voor het eerst uit de doos dan moet je de metalen coin op de zijkant verwijderen. De lamp wordt dan geactiveerd. Deze coin gebruik je ook om de lamp te resetten als hij vastloopt. Om de lamp aan of uit te zetten schud je drie keer met de lamp.

Naast de lamp kan je ook nog extra accessoires kopen zoals verschillende standaarden, een reistas en een blauwe lampenkap. Het voordeel van de lamp is dat je hem mee kan nemen op vakantie, festivals of gewoon in de zomer als je tot laat buiten wilt zitten. Ik vind het is een aanrader.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.