Facebook en Messenger app maken geen geluid op iPad bij nieuw bericht

Facebook en Messenger app maken geen geluid op iPad.Probleem:
Je gebruikt de Facebook of Messenger app op je Apple iPad. Opeens wordt er geen geluid meer afgespeeld als er iets nieuws op je tijdlijn staat of vrienden je een bericht sturen. Dit wordt ook wel notificatie of notification genoemd.

Je start de apps opnieuw op, geen succes. Hierna controleer je de instellingen voor geluid en die staan juist want andere apps maken wel geluid. Je logt daarom uit Facebook en opnieuw in maar ook dit lost het probleem niet op. Dan maar de iPad opnieuw opstarten normaal en met soft reset zonder het gewenste resultaat.

Oplossing:
De oplossing is eigenlijk heel simpel als bovenstaande oplossingen niet geholpen hebben. Vermoedelijk staat er in de iPad, Facebook of Messenger app een instelling verkeerd. Welke geen idee. Verwijder daarom beide apps en installeer deze opnieuw. Vervolgens zal de iPad vragen wanneer er geluid afgespeeld mag worden en wanneer niet. Deze vragen krijg je wanneer je de apps voor het eerst weer opstart. Op deze manier kan je alles weer juist instellen.

Oplossing getest op:
iPad met Facebook en Messenger app

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.