InfiniteWP wist standaard de cache van de website niet

InfiniteWP logo.
InfiniteWP logo, bron: https://www.iwebz.net

InfiniteWP is een ideaal systeem om op afstand meerdere WordPress websites te voorzien van de laatste core, thema en plugin updates. Het maakt het beheren vele malen eenvoudiger. Met een paar klikken zijn zo een tiental websites weer helemaal bijgewerkt.

In de gratis versie zit wel een nadeel wanneer je websites gebruik maken van een cache plugin. Voorbeelden van die plugins zijn Autoptimize, WP Super Cache of WP Rocket. Installeer je de laatste updates dan wordt standaard de cache niet gewist. Wanneer JS of CSS bestanden zijn bijgewerkt zie je die wijzigingen niet direct terug op de website. Dit geldt ook voor functionaliteiten die toegevoegd zijn aan pagina’s. Hiervoor moet ook eerst de cache gewist worden.

Om automatisch de cache te wissen heb je de WP Maintenance addon nodig voor InfiniteWP. Deze kost $97 dollar per jaar voor een onbeperkt aantal websites. Je kan ook gebruik maken van een licentie voor een beperkt aantal websites. In deze licentie worden alle addons geleverd en je mag die voor een vooraf bepaald aantal sites gebruiken.

Belangrijk om te vermelden is dat in versie 2.13.1, wat op dit moment de laatste versie is, nog geen ondersteuning zit om de cache te wissen. Deze functionaliteit wordt pas toegevoegd in 2.14 die je nu al in beta kan testen. Ook voor beta testen moet je de addon of licentie gekocht hebben. De ontwikkelaars kunnen nog niet zeggen wanneer 2.14 uit de beta gaat.

Nadat versie 2.14 uitgebracht is worden de volgende plugins ondersteund door de WP Maintenance addon:

  • WP Fastest Cache (included CSS and JS)
  • WP Super Cache (All cache)
  • W3 Total Cache
  • WP Rocket Cache
  • Comet Cache

Zoals je ziet ontbreekt Autoptimize nog in dit lijstje. De ontwikkelaars hebben dit toegevoegd aan hun todolist. Deze zal in de toekomst ook toegevoegd worden aan de addon.

Kort samengevat heb je dus twee keuzes:

  1. Zelf de cache wissen per WordPress website
  2. WP Maintenance addon gebruiken

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.