Kahoot! een quiz die je met smartphones speelt

Voor mijn atletiekvereninging ATV Scorpio ben ik een cursus atletiektrainer niveau 3 aan het volgen. Dit houdt in dat ik tijdens een aantal workshops theorie- en praktijkles krijg. Doel ervan is om een nog betere trainer te worden.

Afgelopen workshop had de cursusleider een quiz gemaakt om de kennis van alle cursisten te testen. Het was niet een saaie quiz met vragen op papier. Hij had gebruik gemaakt van Kahoot, een online website waar je een quiz kan maken. Vervolgens kunnen de gebruikers van de quiz zich aanmelden voor de quiz door een unieke pincode. Deze code bestaat uit cijfers.

Om de Kahoot quiz te spelen kan je een app installeren op je smartphone of je opent een browser en gaat naar www.kahoot.it. Je vult dan de pin in en je bent een van de spelers. Bij Kahoot gaat het erom dat je zo snel mogelijk het juiste antwoord selecteert.

Inlogscherm van Kahoot.

De cursusleider had de quiz geopend op het scherm van de beamer zodat je kon zien welke spelers er nog meer meededen. Op het scherm worden ook de vragen getoond en de tussenstand. De vragen beantwoord je via het scherm van je smartphone.

Het is een leuke en snelle manier om quiz vragen te beantwoorden. In ronde 1 van de quiz was ik laatste en in ronde 2 was ik een na laatste geworden. Blijkbaar had ik nog al een slechte reactietijd….

Wil je binnenkort een quiz maken gebruik dan eens Kahoot. Ideaal voor kerst, cursus, school of werk.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.