Outlook traag bij verkeerd wachtwoord of geen internet

Outlook wordt heel traag met opstarten als er geen internetverbinding is.Microsoft Office Outlook is vooral in de zakenwereld een bekend programma voor het verwerken van e-mails en het bijhouden van agenda’s. De laatste versie op dit moment is Outlook 2016. Tegenwoordig heeft het ook steeds meer de intrede gedaan bij de particuliere computers.

Probleem 1:
Een groot nadeel van Outlook is dat het programma heel traag wordt tijdens opstarten wanneer je computer geen internetverbinding heeft. Op een of andere manier snapt het programma dit niet. Die probeert hoe dan ook verbinding te maken met de mailserver en blijft verbaasd wanneer dat niet lukt. Hij geeft niet zomaar op.

Wist je trouwens dat veel mensen niet weten dat ze internet gebruiken tijdens het ontvangen en verzenden van e-mails? Soms krijg ik de vraag van gebruikers dat ze niet kunnen e-mailen. De eerste vraag is daarom of ze internet hebben. Sommige reageren dan “Wat heeft dat ermee te maken, ik wil e-mailen!”. De regel is simpel, geen internetverbinding, geen e-mail.

Probleem 2:
Het kan voorkomen dat (onbewust) het wachtwoord van jouw e-mailaccount verkeerd is aangepast. Ook hier wordt het e-mailprogramma heel traag door. Het programma snapt dan ook niet waarom het niet lukt. Als het programma geen verbinding kan maken toont het ook automatisch het scherm waar je het e-mailadres en wachtwoord kan wijzigen. Outlook denkt dat er iets verandert is, maar dat hoeft niet. Omdat dit venster getoond wordt bestaat de kans dat een gebruiker onbewust het wachtwoord aanpast en zo dus een nieuw probleem creëert.

Conclusie:
Beiden problemen kunnen tijdens het opstarten van Outlook ervoor zorgen dat dit een stuk langer duurt dan normaal. Als het e-mailprogramma gewoon verbinding kan maken met het juiste wachtwoord werkt Outlook het snelste. Is het e-mailprogramma opeens dus een stuk trager denk dan aan bovenstaande twee problemen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.