Windows 10 handmatig bijwerken mislukt, scherm sluit zichzelf

Probleem:
Je wilt handmatig Windows 10 bijwerken naar de nieuwste versie. Daarvoor heb je het Windows 10 Hulpprogramma gedownload. Je start het programma op en klikt een aantal keer op volgende. Windows 10 wordt vervolgens gedownload. Als het downloaden klaar wordt de download gecontroleerd en opeens verdwijnt het scherm. Programma wordt gewoon afgesloten en komt niet meer terug. Na het opnieuw opstarten van het programma verdwijnt het weer, maar mogelijk wel op een ander moment. Windows 10 wordt in ieder geval niet bijgewerkt.

Oplossing:
Na drie keer het programma opgestart te hebben was ik er wel klaar mee. Ik heb vervolgens eerst via Instellingen > Updates alle beschikbare updates geïnstalleerd. Daarna opnieuw opgestart en nogmaals gecontroleerd op updates. Toen er geen updates meer waren heb ik opnieuw het Hulpprogramma gedownload en toen ging het bijwerken wel goed.

Conclusie was dus dat je eerst alle updates download en installeert voordat je Windows bijwerkt met het hulpprogramma. Wel apart want tijdens het downloaden van Windows 10 geeft het programma ook aan dat er updates worden gedownload.

Oplossing getest op:
Windows 10

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.