Timdehoog.nl scoort 100% in Internet.nl test van de overheid

Op de website Internet.nl kan je jouw website laten controleren of hij voldoet aan een aantal betrouwbare internetstandaarden zoals https://, DNSSEC, HTST en zo nog een aantal. Deze website is een initiatief van de internetgemeenschap en de Nederlandse overheid. Het geeft een goed beeld van de veiligheid van een website. Met de komst van de GDPR worden veel websites gecontroleerd via deze website om te kijken of er nog acties vereist zijn.

Ik heb mijn website ook laten testen door Internet.nl en het resultaat was een score van 100%. Dit betekent dat Timdehoog.nl ook opgenomen is in de “Hall of Fame” op Internet.nl. Mijn testresultaten kan je hier bekijken. Een gedeelte van deze positieve score komt doordat ik gebruik maak van een VPS bij Antagonist. Zij bieden onder andere standaard DNSSEC, certificaten van Lets Encrypt en IPv6 aan.

Uit de test blijkt dat ik HTTP-compressie nog steeds gebruik wat niet veilig is. Dit is een bewuste keuze omdat het zorgt voor het sneller laden van mijn website. Ik snap dat het een veiligheidsprobleem kan veroorzaken zoals een BREACH-aanval. Maar ik maak ook gebruik van een aantal cache plugins die ervan uitgaan dat HTTP compressie ingeschakeld is. Een alternatieve oplossing heb ik hiervoor nog niet gevonden.

Timdehoog.nl scoort 100% in de Internet.nl betrouwbare standaard test.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.