Gmail.com adres gebruikt cijfers als afzendernaam in Windows 10 Mail

Probleem:
Je maakt gebruik van een Gmail adres in het programma Mail dat standaard wordt geïnstalleerd op Windows 10. Iedere keer dat je een e-mail stuurt vanuit de Windows Mail app, wordt jouw adres veranderd naar een numeriek adres zoals 23533242@gmail.com. De ontvanger ziet dit ook als afzenderadres. In sommige gevallen kan het ook voor komen dat je Postvak IN geen e-mails toont.

Oplossing:
De simpelste oplossing is om je Gmail account te verwijderen in de Windows 10 Mail app. Alle e-mails en contacten worden toch bewaard op de servers van Google Gmail dus er gaat niets verloren. Sluit vervolgens de Mail app af en start het weer op. Voeg nu opnieuw het account toe. De eerste keer zal Mail app alle e-mails en contactpersonen inladen. Hierdoor kan het voorkomen dat de Mail app iets minder snel reageert.

Oplossing getest op:
Windows 10 met Mail app

Windows 10 Mail app

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.