Gmail e-mails kunnen niet meer worden gedownload

Probleem:
Onlangs vroeg een kennis of ik langs wilde komen. Ze kon geen e-mailberichten meer downloaden van haar Gmail account in haar e-mailprogramma DreamMail. Als eerste het wachtwoord gecontroleerd door even via een browser in te loggen op Gmail.com. Dit bleek in orde te zijn. Vervolgens de account instellingen gecontroleerd in het e-mailprogramma. Deze stonden allemaal juist.

Het programma bied de optie om een verbindingstest uit te voeren. Uit deze test bleek dat inloggen niet toegestaan was. Mogelijk wordt ook deze code getoond “0x800CCC91”.

Oplossing:
De reden dat inloggen niet lukt is omdat DreamMail een verouderde techniek gebruikt om verbinding te maken met mailservers. Google accepteert standaard deze oude techniek niet meer omdat het problemen geeft voor de veiligheid.

Er zijn daarom 2 oplossingen. De eerste oplossing is een e-mailprogramma gebruiken dat wel gebruik maakt van de nieuwste technieken. Voorbeelden zijn Microsoft Outlook, Thunderbird of Windows 10 Mail.

De tweede oplossing is DreamMail blijven gebruiken. Om dan weer e-mailberichten te kunnen downloaden moet je de beveiliging van je Google Account verlagen. Eigenlijk is dit iets wat je niet wilt, maar het is wel mogelijk.

Oplossing getest op:
Windows 10 met DreamMail

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.