Dymo invoegtoepassing uitschakelen maakt Microsoft Office sneller

Dymo invoegtoepassing vertraagd het opstarten van Word, Excel of Outlook.Heb je een Dymo Labelwriter dan heb je daarvoor de Dymo Label software geïnstalleerd. Met dit programma kan je labels maken voor pakketten, enveloppen etc. Naast deze software wordt er ook standaard een Dymo invoegtoepassing de Microsoft Office geïnstalleerd. Zo kan je gemakkelijk vanuit Word, Excel en Outlook etiketten afdrukken.

Maar als je deze functionaliteit helemaal niet gebruikt vertraagd dit het opstarten van de Office programma’s. Tijdens het opstarten moet de Dymo invoegtoepassing ingeladen worden. Het kan daarom interessant zijn om deze uit te schakelen volgens onderstaand stappenplan.

  1. Start Microsoft Word op en open een Leeg document
  2. Klik links bovenin op “Bestand”
  3. Klik in de lijst die verschijnt op “Opties”
  4. Klik in het scherm dat verschijnt links op “Invoegtoepassingen”
  5. Klik onderin bij “Beheren:” op “COM-invoegtoepassingen”
  6. Klik op start naast “Beheren:”
  7. Vink het vakje uit voor “DYMO LabelWriter Add-In en klik op “OK”

De volgende keer dat je Word opstart zal dit sneller gaan. Bovenstaande handelingen kan je ook uitvoeren voor Excel of Outlook. Natuurlijk kan je de invoegtoepassing ook helemaal van de computer verwijderen. Maar misschien wil je deze functionaliteit in de toekomst toch nog gebruiken. Dan kan je het weer gemakkelijk inschakelen.

Oplossing getest op:
Windows 8 met Microsoft Office 2016

6 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.