Junghans W761 radio aangestuurde klok resetten

Afgelopen weekend was ik bij mijn ouders voor moederdag. Mijn vader vertelde dat hun Junghans W761 klok de tijd niet meer juist aangaf. De klok is een radio aangestuurde klok wat betekent dat hij via een radiografisch signaal de juiste tijd krijgt doorgegeven. Vermoedelijk vanuit Duitsland. Op bepaalde momenten gaat de klok in snel tempo lopen om weer op de juiste tijd te staan. Deze klok stelt zich zelf dus in op winter- en zomertijd.

Mijn vader had de batterij vervangen, maar dat loste het probleem niet op. De klok ging telkens op een verkeerde tijd staan. Toen heeft hij hem helemaal uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Door de jaren heen was er toch wat stof ingekomen. Daarna alles weer in elkaar gezet, batterij erin, maar probleem was nog steeds aanwezig.

Samen met mijn zus hebben we op internet gezocht of we niet een handleiding konden vinden. De fabrikant van de klok had alleen handleidingen van nieuwere klokken. Blijkbaar was de Junghans W761 al 25 jaar oud. Na wat zoeken kwam ik terecht op een oud forum waar uitgelegd werd hoe je de klok kon resetten. Daarop stond dat je de batterij eruit moet halen, alle wijzers op 12:00 moet zetten en daarna de batterij weer terug moet plaatsen.

Dit is blijkbaar de resetfunctie van de klok. Hierna ging de klok opnieuw rondlopen totdat hij de juiste tijd had stond.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.