YouTube is ooit begonnen als dating website

Logo van YouTube.YouTube kent natuurlijk iedereen. Het is een website met miljoenen video’s die je kan streamen via computer, laptop, smartphone, Google Chromecast en ga zo maar door. De website is opgericht in februari 2015 door Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim die alle drie werkten bij PayPal.

Maar wist je dat YouTube in eerste instantie bedoelt was als datingwebsite waar mensen video’s over zichzelf konden uploaden. Helaas was dit idee geen succes en ongeveer vijf dagen na de lancering werd besloten om alle soorten video’s toe te staan. De website is ongeveer in een jaar helemaal ontwikkeld.

In november 2006 is YouTube overgenomen door Google. Zij hadden al een eigen dienst genaamd Google Video’s maar deze kon niet op tegen de populariteit van YouTube .

Anno vandaag bezoeken vele mensen Youtube.com om video’s te zien over muziek, films, trailers, handleidingen, vlogs en ga zo maar door. Google verdient geld door het tonen van advertenties voor, tussen en om de video’s heen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.