WordPress wp-admin inlogpagina voorzien van huisstijl

De standaard manier om in te loggen op het beheergedeelte van WordPress is door te gaan naar www.domein.nl/wp-admin. Lekker standaard, makkelijk voor hackers. Met code of een plugin kan je wp-admin tegenwoordig heel gemakkelijk aanpassen naar bijvoorbeeld www.domein.nl/inloggenvoorbeheer.

De standaard inlogpagina ziet er zo uit:
Standaard WordPress inlogpagina.

Soms kan het mooi zijn om de inlogpagina ook te voorzien van je huisstijl die de website ook gebruikt. Als jij als enige beheerder inlogt via deze pagina dan is het niet de moeite. Je zal deze pagina toch niet zo heel vaak zien. Om het aan te passen heb je namelijk een plugin nodig. Iedere plugin extra maakt de website trager en je moet er updates voor installeren.

Natuurlijk heeft het wel toegevoegde waarde als bezoekers of klanten van je webshop inloggen via deze pagina. Het verhoogd de gebruikerservaring. Om dit aan te passen kan je de plugin Colorlib Login Customizer installeren. Als je vervolgens naar de Customizer van WordPress gaat is er een optie bijgekomen aan de linkerkant om de pagina aan te passen. De opties zijn heel makkelijk te gebruiken en je ziet meteen het resultaat op het scherm.

Na het installeren van de plugin Colorlib Login Customizer kan de inlogpagina er zo uitzien:

Aangepaste WordPress inlogpagina.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.