Hoeveel kooldioxide produceert jouw website?

Toevallig kwam ik tijdens het lezen van een aantal blogs op wptavern.com uit op de website websitecarbon.com. Op deze website kan je berekenen hoeveel kooldioxide jouw website produceert wanneer deze bezocht wordt. Hoe minder hoe beter voor de wereld. Een ander woord voor kooldioxide is CO2.

Tijdens de test wordt gekeken hoelang het duurt voordat de website is gedownload. Iedereen weet hoe sneller hoe beter anders haken bezoekers af. Daarnaast wordt er ook gekeken of het datacenter, waar de server staat, waarop jouw website staat ook goed is voor het milieu. Gelukkig zijn steeds meer datacenters voorzien van groene energie. Ze proberen ook het verbruik van stroom te minimaliseren door de nieuwste technieken te gebruiken.

Hieronder het resultaat van Timdehoog.nl. Blijkbaar is mijn website 95% schoner dan de andere geteste websites en maakt het datacenter gebruik van groene energie. Een goed resultaat dus.

Kooldioxide uitstoot van Timdehoog.nl.

 

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.