sfc /scannow directory is not owned but specifies SDDL in component

Windows 8.1 logo.Probleem:
Afgelopen week merkte ik dat mijn eigen Windows 8.1 computer niet echt meer soepel werkte. Als ik in Deze computer op een bestand met de rechter muisknop klikte bevroor het scherm. Ik moest vervolgens 10 seconden wachten voordat ik weer iets aan kon klikken.

Ik heb toen in een Commandprompt met Administrator rechten het commando “sfc /scannow” uitgevoerd om alle Windows systeembestanden te controleren. Het resultaat was dat niet alle systeembestanden automatisch gerepareerd konden worden. Voor meer informatie werd verwezen naar C:\Windows\Logs\CBS.log. Dit log bestond uit iets meer dan 20.000 regels.

Heel toevallig viel het mij op dat de foutmelding “Directory * is not owned but specifies SDDL in component”, waar * vervangen wordt door een map, voorkwam in het logboek.

Oplossing:
De oplossing was om het volgende commando in Commandprompt met Administrator rechten uit te voeren “dism.exe /online /Cleanup-Image /RestoreHealth”. Kopieer alleen hetgeen wat tussen de aanhalingstekens staat. Soms lijkt het dat dism.exe niets meer doet. Heb geduld dit kan soms meer dan 30 minuten duren.

Voer hierna opnieuw het commando “sfc /scannow” uit in het Commandprompt. De controle zal melden dat er nu geen integriteitsproblemen gevonden zijn.

Oplossing getest op:
Windows 8.1 64 bit

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.