What’s my browser: welke browser, resolutie en besturingssysteem wordt er gebruikt

Dagelijks ben ik bezig met het ontwikkelen van websites. Af en toe mailt of belt de opdrachtgever dat iets niet helemaal juist werkt. Ik test het dan op mijn eigen computer maar kom dan tot de conclusie dat het prima werkt. Voor websites geldt dat het probleem zich voor kan doen in een specifieke browser of besturingssysteem of bij een bepaalde resolutie.

Voor de meeste gebruikers is wel duidelijk welk besturingssysteem ze gebruiken. Vrijwel alle Windows gebruikers zitten op Windows 10. Daarnaast heb je nog Linux en Apple gebruikers. Het wordt lastiger wanneer ze aan moeten geven welke browser en versie ze gebruiken of welke resolutie.

Vandaag vond ik de website What’s my browser. Als je deze website bezoekt, vertelt die website welke browser, versie, resolutie en besturingssysteem je gebruikt. Handig. Nog handiger is de optie om de getoonde link te kopiëren die via een e-mail kan versturen. Als je vervolgens op deze link klikt kom je op dezelfde pagina terecht met alle gegevens.

De opdrachtgever kan dus zo eenvoudig de gevraagde gegevens toesturen. Je hoeft hem dan ook niet meer lastig te vallen met moeilijke vragen.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.