Nieuwe stem Windows telefonisch activeren

Windows 7 logo.Onlangs heb ik mijn Windows 10 ASUS laptop opnieuw geïnstalleerd met Windows 7. De reden hiervoor was dat mijn HDMI poort niet werkte op Windows 10. De NVIDIA drivers worden alleen gemaakt voor Windows 7. Windows 10 weet nog niet eens dat er een HDMI poort aanwezig is. De HDMI poort had ik nodig voor het aansturen van een LED scherm tijdens de Oosterhoutse Trail op 7 juli.

Vanuit de fabriek was mijn laptop vroeger, jaren geleden, voorzien van Windows 7. Zelfs de herstel cd’s, ja cd’s die kreeg je toen, had ik nog liggen. Maar omdat ik geen zin had in bloatware, software waar je niet om vraagt, heb ik besloten om Windows 7 handmatig te installeren. De licentiesleutel stond op de onderkant van de laptop dus dat ging allemaal prima.

De HDMI poort werd hierna weer herkend en met de SSD harde schijf liep de laptop als een zonnetje. Na een paar dagen gaf Windows 7 aan dat deze niet automatisch geactiveerd kon worden. Vermoedelijk komt dit doordat ik Windows 7 handmatig heb geïnstalleerd en niet met de meegeleverde cd’s. Ik kon kiezen tussen telefonisch activeren of een productcode kopen.

Ik heb natuurlijk voor de eerste optie gekozen, tweede kan later altijd nog. Dus ik belde het activatie nummer van Microsoft. Het viel me op dat de stem vernieuwd was, niet zo robotachtig als voorheen. In eerste instantie werd aangegeven dat het gesprek opgenomen kon worden. Deze opname mag vervolgens door Microsoft en haar partners worden beluisterd. Dit kan je gelukkig weigeren.

Het activatieproces was in grote lijnen nog wel hetzelfde. Eerst moet je de blokken A-G met cijfers via de toetsen doorgeven. Iedere keer dat je een blok hebt ingegeven krijg je wisselend feedback. Vroeger was dit altijd “dank u, voer nu het volgende blok in”. Na controle krijg je weer cijfers terug. Nieuw was dat deze blokken in een keer achter elkaar worden opgelezen. Vroeger moest je dit na ieder blok bevestigen of je door wilde gaan of nogmaals de cijfers wilde horen. Daarnaast was de stem ook rustiger en duidelijker.

Het telefonisch activeren ging in ieder geval een stuk sneller en de stem was een stuk beter te verstaan. Toch weer een stukje modernisering bij Microsoft.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.