Computer reageert niet door kapotte linker muisknop

Een week geleden belde een kennis of ik misschien langs kon komen om een probleem met zijn computer op te lossen. Deze was vastgelopen na het opstarten. Alleen het bureaublad werd nog getoond maar reageerde verder nergens meer op. Hij kon klikken met de muis wat hij wilde.

In eerste instantie had ik hem opgebeld en gevraagd wat hij zelf al had geprobeerd. Hij had de computer opnieuw opgestart maar dat loste het probleem niet op. Daarna de computer uitgezet, stroomstekker losgemaakt, gewacht, weer bevestigd en weer opgestart. Ook dit loste het niet op. Hij had een bekabeld toetsenbord en muis dus de batterijen konden niet leeg zijn.

Een dag later ben ik langs geweest. Van te voren nagedacht wat het probleem zou kunnen zijn. Mijn eerste ideeën waren een foutieve update van Windows of de grafische kaart aangezien de computer niet meer reageerde. Eenmaal op locatie de computer opgestart en tot en met het bureaublad ging het goed. Op het toetsenbord Windows+E ingedrukt en de Verkenner werd geopend. Numlock ingedrukt een paar keer en het lampje ging aan en uit. De muis bewoog ook op het scherm maar klikken met de linker muisknop werd niet door de computer ontvangen. Klikken met de rechter muisknop gaf geen problemen.

Om te testen of het aan de muis lag heb ik even een andere aangesloten. Hiermee kon ik wel de linker muisknop gebruiken. Ik kon programma’s opstarten en weer afsluiten. Alles werkte zoals het zou moeten. De conclusie was dus dat de linker muisknop van de muis kapot was. Kan komen door slijtage of teveel vuil onder de muisknop. Een simpele oplossing. Probleem was dus ook veel sneller opgelost dan ik had verwacht.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.