Nieuwe design Timdehoog.nl online

Eindelijk na maanden werken is de website met het nieuwe design online. Ik heb hier natuurlijk niet continue aangewerkt en heeft soms ook paar maandjes stilgelegen. Zo dat is eruit.

Voor de bezoekers zal vooral het nieuwe thema opvallen. Na lang zoeken heb ik gekozen voor het thema Phlox omdat dit in de basis veel opties bied. Gaandeweg ben ik wel tegen een aantal bugs aangelopen. Deze heb ik gemeld bij de thema auteurs en de meeste zijn ook al opgelost. Naast het frisse uiterlijk is vooral de ondersteuning voor responsive design een stuk beter dan van het vorige thema. Ik merkte dat het vorige thema behoorlijk wat problemen had op dat gebied.

Beveiliging

Naast het nieuwe design zijn er onder de motorkap ook een aantal verbeteringen doorgevoerd. Misschien is de veiligheid wel de belangrijkste. De website maakt nu gebruik van diverse security headers zoals “Content-Secure-Policy”, “Strict-Transport-Security”, “Referrer-Policy” en zo nog een aantal. Dit instellen was een hele uitdaging. Ook in het .htaccess bestand zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd zodat bepaalde bestanden, zoals wp-config.php, niet zomaar opgevraagd kunnen worden.

Laadsnelheid

In de vorige versie maakte ik gebruik van Autoptimize en WP Super Cache. Twee gratis plugins die mijn website behoorlijk sneller maakte. Echter zorgde WP Super Cache op regelmatige basis ervoor dat pagina’s door een hercoderingsfout niet ingeladen konden worden. Bezoekers kregen een witte pagina te zien en ik had minder bezoekers op de website. Deze twee plugins heb ik vervangen door de betaalde plugin WP Rocket. In plaats van 2 plugins gebruik ik er nu nog maar 1 met zelfs betere resultaten.

Inhoudelijke veranderingen

Naast visuele en technische veranderingen zijn er ook een aantal inhoudelijke veranderingen doorgevoerd. Het gedeelte Over Tim de Hoog is opgesplitst in meerdere pagina’s. De huidige teksten worden binnenkort nog herschreven. Het portfolio gedeelte is komen te vervallen omdat deze niet actueel meer was. In de afgelopen jaren heb ik verschillende mooie websites ontwikkeld maar deze stonden, wegens redenen, niet altijd in het portfolio.

Ik ben benieuwd wat je van de nieuwe website vindt. Laat daarom even een reactie achter onder dit bericht, alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.