WordPress test URL gemakkelijk aanpassen naar productie URL

Probleem:
Je hebt een WordPress website ontwikkeld op een test omgeving. De opdrachtgever heeft aangegeven dat de website naar de productie omgeving mag. Niet zo heel spannend op de URLS na dan. Op de testomgeving heb je gebruik gemaakt van een test URL zoals test.domein.nl/websitenaam. De productie URL is websitenaam.nl.

WordPress slaat URLS van pagina’s en bestanden op in de database met de volledige URL. Verplaats je de website naar een andere URL dan werken die niet meer. De oude URLS moeten dus aangepast worden. Je kan dit handmatig doen, maar vaak gaat dit om meer dan 100 wijzigingen.

Oplossing:
Standaard voeg ik onderstaand stukje code toe aan het wp-config.php bestand. WordPress gebruikt dan de URL zoals die in de adresbalk van de browser staat. Hij haalt de URL niet op uit de wp_options database tabel. Dit zorgt ervoor dat jouw website in ieder geval bezocht kan worden via de nieuwe URL.

/** Set the correct host values */
$protocol = isset($_SERVER["HTTPS"]) ? 'https://' : 'http://';
$url 	  = $protocol . $_SERVER['HTTP_HOST'];
define('WP_HOME', $url);
define('WP_SITEURL', $url);

Vervolgens installeer ik de plugin Go Live Update URLS. Met deze gratis plugin kan je oude URLS in alle database tabellen gemakkelijk aanpassen naar nieuwe URLS. Het is ook mogelijk om alleen bepaalde tabellen te verwerken. Er is ook een betaalde versie, maar de gratis versie is tot op heden voor mij voldoende geweest.

Vergeet niet van tevoren een back-up te maken van de database en controleer na het aanpassen of jouw website nog juist werkt!

Go live update URLS WordPress plugin.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.