Meld je af voor reclamepost op Postfilter.nl

Afgelopen week kreeg ik, voor de zoveelste keer, reclamepost over proefabonnementen voor kranten. Heb er eigenlijk nooit om gevraagd. Doordat ik in het verleden een proefabonnement heb gehad zal ik wel in een of andere database staan. Hetzelfde geldt voor de loterijen zoals de Nationale Postcode Loterij.

Ik was benieuwd of je je kan afmelden voor dit soort geadresseerde reclamepost. Het zijn niet de folders van de Kruidvat of Jumbo die bij iedereen, zonder sticker, naar binnen worden gepropt. Deze zijn niet geadresseerd. Toevallig zag ik aan de achterkant een regeltje tekst staan over Postfilter.nl. Op deze website kan je je afmelden voor categorieën geaddresseerde reclamepost.

Een tweede dienst die Postfilter.nl aanbiedt is het Nationaal Overledenenregister. Hier kan je mensen die overleden zijn registreren. Zij ontvangen dan de komende tien jaar geen reclamepost meer. Dit kan fijn zijn voor nabestaanden omdat het ontvangen van post voor overledenen als pijnlijk kan worden ervaren.

Een soort bel-me-niet register voor particulieren die geen reclamepost meer willen ontvangen. Ideaal. Waarom zou je reclame willen ontvangen die je toch direct weggooit.

Screenshot van Postfilter.nl.
Screenshot van Postfilter.nl.

 

4 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.