Nero General CleanTool om Nero volledig te verwijderen

Probleem:
Nero is een bekend programma om cd’s of dvd’s mee te branden. Vroeger werd dit vaak gedaan om films mee te branden. Tegenwoordig wordt het meeste gedownload of gestreamd. Als je de software van Nero verwijderd via het Configuratiescherm kunnen er nog programma’s of bestanden achterblijven. Deze bestanden nemen ruimte in beslag maar kunnen ook een beveiligingsprobleem vormen omdat ze niet onderhouden worden. Als je Nero toch niet meer gebruikt kan je het beste alles helemaal verwijderen.

Oplossing:
Op de Nero website kan je een clean-up tool downloaden en uitvoeren. Hiermee verwijder je ook de laatste resten van Nero. Op de pagina vind je ook de instructies. Het lijkt of dat de applicatie na uitvoeren niets meer doet. Wacht geduldig tot dat je de bevestiging krijgt die aangeeft dat het programma klaar is. Hierna moet je de computer opnieuw opstarten. Het kan soms tot 10 minuten duren voordat je de bevestiging te zien krijgt.

Oplossing getest op:
Windows 8, Nero Buring Rom

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.