Ingeschreven voor Red Bull 400, 20 oktober in Einsiedeln

Red Bull 400 logo.
Red Bull 400 logo, bron: https://www.redbull.com/gb-en/events/red-bull-400-international

Zit je op een dag tweets te lezen in kom je uit op de website van Redbull voor een leuke film. Blijkt deze film te gaan over het evenement Red Bull 400 wat inhoud dat je tegen een skischans moet oprennen. Je raad het al het parcous is 400 meter lang, ook wel de zwaarste 400 meter ter wereld.

Nog maar eens een paar filmpjes bekeken en ook aan vrienden en collega’s op het werk laten zien. Sommige kennen het al maar het merendeel heeft er nog nooit van gehoord. Ziet er toch wel leuk uit was mijn gedachte. Wel vermoeiend maar ook wel weer een uitdaging. Is weer eens iets anders dan 5 km, een trail of een loopwedstrijd over het strand.

Hoe meer filmpjes ik zag en hoe meer artikelen ik las hoe enthousiaster ik werd. Toen maar besloten om me in te schrijven en de uitdaging aan te gaan. Helaas, het is een populair evenement en de edities in Oostenrijk en Duitsland zijn al vol. Er zijn ook edities in Canada, Polen en Rusland, maar dat is toch wel ver reizen.

Uiteindelijk besloten om mee te doen met de editie in Zwitserland. Afgelopen weekend heb ik me ingeschreven als eerste Nederlander wat al best gaaf is. De skischans vind ik in het plaatsje Einsiedeln. Nog nooit eerder van gehoord.

Wat kenmerken van de skischans:

  • In 2003 opgeleverd
  • Toren is 44 meter hoog
  • Hoogte tussen begin- en eindpunt is 120 meter
  • Stijging van 36,9 graden
  • Vernoemd naar Andreas Küttel, wereld kampioen in 2009

Meer over Red Bull 400 Einsiedeln

Aangezien ik een goede prestatie neer wil zetten heb ik mijn trainnigsschema aangepast. Inmiddels train ik ongeveer 4 keer per week. Belangrijk aandachtspunt, volgens Red Bull 400 atleten uit het verleden, zijn de bovenbenen. Deze krijgen dus extra aandacht of moeten het extra afzien, ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Leuk om zo weer een doel voor ogen te hebben

Ik heb nu al zin in 20 oktober en ben ook benieuwd hoe het gaat!

Red Bull 400 foto van de skischans.
Red Bull 400, bron: https://www.redbull.com/gb-en/events/red-bull-400-international

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.