PostNL brievenbuspakje goedkoopste verzendmethode

PostNL brievenbuspakje is de goedkoopste verzendmethode.In september 2016 schreef ik dat je met Kiala voor 3,95 euro een pakketje kon versturen. Het blog eindigde met de tekst dat Kiala overgenomen was door UPS en dat de Kiala verzendpunten zouden veranderen naar UPS verzendpunten. Inmiddels bestaat Kiala niet meer. Jammer, want 3,95 euro was toen het goedkoopste tarief.

Deze zomer heb ik mijn huis van boven naar beneden opgeruimd. Heel veel spullen bewaarde ik maar ik deed er eigenlijk niets mee. Een aantal spullen heb ik op Marktplaats gezet en soms moet ik wat ik versturen. Ik heb daarom op internet gezocht naar de goedkoopste manier om een pakket te versturen.

Wil je een pakket van 1 kg versturen met UPS dan kan je dit het snelste berekenen via Upstoday.com. Je betaald dan als je het wegbrengt naar en de ontvanger ophaalt bij een UPS Access Point 3,96 euro. Als het pakket op een huisadres bezorgd moet worden betaal je 6,20 euro voor standaard bezorging.

Na PostNL is DHL de grootste pakketbezorger in Nederland. Particulieren kunnen ook pakketten versturen vanuit een van de vele DHL ServicePoints. Bij DHL betaal je voor binnenland 5 en voor buiteland 7 euro. Past je pakket niet door de brievenbus dan moet je 0,75 euro bij betalen. Moet het pakketlabel bij het DHL ServicePoint gemaakt worden betaal je 1,50 euro extra. Voor een pakket tot 10 kg betaal je dus minimaal 5,00 euro.

Als je bij PostNL een pakket wilt versturen van 1 kg en het voldoet aan de eisen van een brievenbuspakje dan betaal je 3,80 euro. Dit tarief geldt alleen als je online het verzendlabel maakt. Ga je naar een PostNL punt dan betaal je 4,25 euro. Het wordt dan door een postbode bezorgd. Als het als pakket verstuurd moet worden betaal je online 6,50 euro en bij een Postnl punt 6,95 euro.

Conclusie:
Kan je pakket afgeleverd worden door de brievenbus dan doet PostNL dit het goedkoopst voor 3,80 euro. Moet ervoor aangebeld worden dan is DHL de goedkoopste en ben je minimaal 5,75 euro kwijt. Controleer altijd de afmetingen en het gewicht van je pakket om te hoge verzendkosten te voorkomen.

Tip – een boek goedkoop verzenden
Wil je een boek versturen dan is die snel te dik voor de brievenbus. Je kan het boek in het midden opendoen en zo in de verpakking stoppen. Op deze manier is het boek bijna de helft minder hoog. Dunne verpakking gebruiken helpt natuurlijk ook.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.