Jetpack ondersteund maar 1 domein per website

Jetpack snapt meerdere domeinen die dezelfde website tonen niet.Probleem:
Stel je hebt een WordPress website met domein.nl. Je gebruikt Jetpack om statistieken te registreren dan zal dit perfect werken. Wanneer je dezelfde website toont met een ander domein op dezelfde server zal Jetpack dit melden. Hij zal automatisch de statistieken functie in de veilige modus plaatsen. Jetpack weet namelijk niet of hij voor domein.nl of het andere domein statistieken bij moet houden. Jetpack ondersteund niet meerdere domeinen in één WordPress installatie.

Oplossing:
De juiste oplossing is om het andere domein door te laten sturen naar domein.nl. Dit kan je doen met statuscode 302 als het tijdelijk is of 301 als het permanent is. Bezoekers van het andere domein komen uit op domein.nl. Jetpack registreert nu nog maar 1 domein en zal niet meer in de veilige modus gaan.

Voor het doorsturen kan je gebruik maken van de instellingen in de vhost, een .htaccess bestand of met een stukje PHP code. Nadat je het doorsturen geregeld hebt moet je de veilige modus wel uitschakelen in de wp-admin omgeving.

Het tonen van dezelfde website onder verschillende domeinnamen is vanuit SEO oogpunt niet goed. Zoekmachines geven hier strafpunten voor. Dit wordt ook wel farming bedoelt en werd vroeger vaak gedaam om websites te voorzien van content. Deze strafpunten krijg je ook als je twee domeinnamen, met elk een eigen WordPress website hebt, die dezelfde inhoud tonen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.