Microsoft OneDrive map delen met schrijfrechten via Verkenner

Microsoft OneDrive logo.Probleem:
Binnen het bedrijf waarje werkt maak je gebruik van Microsoft OneDrive. Het gaat in dit geval om de particuliere versie en niet de zakelijke versie. De zakelijke versie biedt meer functionaliteiten maar daar moet je ook voor betalen.

Er komt een nieuwe medewerker bij het bedrijf die ook toegang moet hebben tot Microsoft OneDrive. Deze medewerker heeft geen toegang nodig tot alle mappen. Alleen maar bepaalde mappen. De medewerker mag wel wijzigingen doorvoeren dus alleen leesrechten is niet voldoende.

Op jouw eigen computer klik je met rechts op de map waar de medewerker toegang tot mag hebben. Deze map deel je en het resultaat is een unieke URL die je naar de medewerker kan e-mailen. Met deze URL kan de medewerker in een browser alle bestanden zien. Het zijn leesrechten dus hij kan niets wijzigen. Ook kan de map niet lokaal op de harde schijf worden gedownload.

Oplossing:
Login online in op de Microsoft OneDrive omgeving en zoek de map op die gedeeld moet worden. Klik hier vervolgens weer met rechts op om te delen. Je krijgt nu de keuze tussen lees- en schrijfrechten. Kies voor schrijfrechten en het resultaat is weer een URL. Deze kan je weer naar de medewerker sturen.

Als de medewerker klikt op de URL opent de browser zich met de map waar hij nu schrijfrechten voor heeft. Bovenin het scherm is ook een optie gekomen genaamd “Download bestanden” of “Download map”. Als je hier op klikt kan de medewerker alle bestanden synchronsieren met zijn eigen computer.

Op de computer komt er een map bij in Microsoft OneDrive. De eerste keer worden alle bestanden gedownload, dus dit kan even duren. Open Microsoft OneDrive om de voortgang in te zien.

Oplossing getest op:
Windows 10, OneDrive voor particulieren

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.