Nieuwe website voor Musical-conbrio.nl

Onlangs is de nieuwe website voor Musicalvereniging Con Brio uit Oosterhout online gegaan. De vorige website was behoorlijk verouderd en de vereniging wilde iets nieuws. In samenwerking met Robert Luttikholt van Reach Brand Story Tellers is een design ontwikkeld met een herkenbare donkere theateruitstraling. De vorige website van Con Brio maakte al gebruik van WordPress en om die reden wordt voor de nieuwe website hier wederom gebruik van gemaakt.

Door het eigen unieke design heeft de website ook een eigen thema gekregen. Belangrijk kenmerk van het thema is dat veel informatie op een pagina wordt getoond. Hierdoor krijgen bezoekers door te scrollen meteen een goede indruk. Deze indruk wordt versterkt door de mooie full screen achtergrondfoto’s die vanuit WordPress beheerd kunnen worden.

Uitgangspunt voor mij was om zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande plugins of functionaliteiten van WordPress. Om foto’s van musicals te tonen wordt er gebruik gemaakt van Envira Gallery Lite. Nieuwsbrieven naar bezoekers, sponsoren, bedrijven of eigen leden worden verstuurd met Mailpoet.

De musicalvereniging is afhankelijk van sponsoren en om de logo’s gemakkelijk te kunnen beheren is er gebruik gemaakt van Kiwi Logo Carousel. Naast de donaties van sponsoren wordt er ook geld verdiend aan het verkopen van tickets via de website. Om dit mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van WooCommerce in combinatie met een koppeling met betaalprovider Mollie.

Om de website snel in te laden wordt er gebruik gemaakt van Autoptimize om JS en CSS bestanden samen te voegen en Smush om afbeeldingen te optimaliseren. De Apache module mod_expire zorgt ervoor dat een browser niet iedere keer alle bestanden van de website download.

Bezoek Musical-conbrio.nl

Voorpagina nieuwe website Musicalvereniging Con Brio.

Productiepagina nieuwe website Musicalvereniging Con Brio.

Ovr ons pagina nieuwe website Musicalvereniging Con Brio.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.