HP printers vatbaar voor remote code execution

HP printers vatbaar voor remote code execution.HP is door een externe onderzoeker op de hoogte gebracht van 2 beveiligingslekken in de software die door printers wordt gebruikt. Het gaat in dit geval om de software die IN de printer zit, ook wel bekend als firmware.

De beveiligingslekken maken het mogelijk om code op afstand via de printer uit te laten voeren. Dit wordt ook wel remote code execution genoemd. Hiervoor wordt een aangepast bestand naar de printer gestuurd.

Op deze pagina vind je een lijst van printers die bijgewerkt moet worden. HP adviseert eigenaren van de printers om meteen de firmware bij te werken. Mocht je printer zichzelf automatisch bijwerken dan zal dit al gebeurt zijn. Dit geldt alleen voor printers die vaak aanstaan en verbonden zijn met het internet. Updates zijn sinds begin augustus beschikbaar.

Houd er rekening mee dat printer in de lijst op basis van hun serienummer worden getoond. Heb je bijvoorbeeld een HP OfficeJet 3833 printer, dan wordt die in de lijst als HP OfficeJet 3800 getoond. De laatste 2 cijfers kunnen variëren afhankelijk van de functionaliteit van de printer.

Handmatig bijwerken kan door de firmware handmatig te downloaden vanaf de driverpagina op HP.com. Vul op deze pagina het type printer in en download de meest recente versie van de firmware.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.