Nest heeft een originele privacy pagina

Nest logo.Je ontkomt tegenwoordig niet aan de privacy pagina die iedere website toont. Deze moet je accepteren voordat je de website mag bezoeken. Bestel je bij een bedrijf een product of dienst dan krijg je weer een privacy overeenkomst die je moet lezen en accepteren.

Afgelopen week heb ik een Nest Protect V2 batterij rookmelder gekocht. Mijn huidige rookmelders hebben hun beste tijd gehad. Ik twijfel of ze nog steeds zo goed werken. Ja je kan op het knopje drukken dan gaat hij herrie maken. Maar de sensor, werkt die nog wel? De Nest kan zichzelf testen dus dat is meteen een pluspunt.

De Nest Protect V2 is een slimme rookmelder die je aansluit op je draadloos netwerk. Hierdoor is hij ook buitenshuis bereikbaar. Zit je op je werk dan meldt hij dus dat je huis in brand staat, handig. Privacy vind ik belangrijk dus heb ik de privacy pagina opgezocht.

Normaal zijn privacy pagina’s saaie tekstpagina’s met lange teksten. Nest heeft het compleet anders gaan. Veel foto’s kleur en begrijpbare teksten. Hieronder een stukje van die tekst:

Niets voelt zo veilig als thuis.
Hier bepalen we zelf wie we binnen vragen.
Hier blijven privégesprekken privé.
Hier worden familierecepten doorgegeven en eerste stapjes gezet.
Er bestaat een vertrouwensband tussen jou en je huis.
Bij Nest vinden we dat vertrouwen van het allergrootste belang.

Dit is toch wel een originele aanpak. Ik heb de privacy pagina helemaal gelezen. Niet omdat het moest, maar omdat ik nieuwsgierig was. Ze leggen in begrijpelijke taal hun principes uit en ik als klant krijg zo een goed beeld. Natuurlijk dekt dit niet alles, maar het is een eerste goede aanzet.

Ken jij nog een website met een originele privacy pagina? Laat de URL dan achter in een reactie onder dit blog!

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.