Windows 10 1803 al geïnstalleerd of heb je 1709?

In april 2018 kwam de nieuwste versie van Windows 10 uit met de naam 1803 (jaartal+maand). Nuldrie is maart, dat klopt, Microsoft had wat langer gewacht met het uitbrengen van de nieuwste versie wegens tegenvallende testresultaten. Maar maakt jouw computer al gebruik van deze versie? Iedere versie heeft weer verbeteringen voor problemen en soms maakt het ook weer nieuwe problemen. Ik adviseer altijd om de laatste versie te installeren wegens de veiligheid.

Normaal werkt de computer zichzelf bij door Windows 10 1803 als update te downloaden op de achtergrond. Je moet vervolgens op een paar knoppen klikken en dan heb je de nieuwe versie. Alleen geldt dit niet voor alle computers. Het kan voorkomen dat Windows 10 1803 niet automatisch geïnstalleerd kan worden. De computer zal dit niet zeggen maar het continue blijven proberen.

Een belangrijke reden dat het installeren van Windows 10 als update mislukt komt door te weinig vrije ruimte op de harde schijf. Zorg ervoor dat er minimaal 30% ruimte vrij is.

Twijfel je welke versie je hebt? Dit kan je eenvoudig controleren door links onderin op de startknop te klikken. Typ vervolgens op het toetsenbord “winver”. Klik op het zoekresultaat “winver.exe” en een klein venster opent. In dit venster zie je staan welke versie van Windows 10 je hebt met daarachter gevolgd de vier cijfers.

Zijn deze getallen lager dan 1803 dan heb je nog een oude versie van Windows 10. Microsoft stopt na verloop van tijd met ondersteuning voor de oude versies. De eerste versies van Windows krijgen al geen updates meer. Dus je wordt wel een beetje gedwongen.

We kunnen onderzoeken waarom Windows 10 niet is bijgewerkt naar versie 1803. We kunnen ook de update handmatig downloaden door naar deze website te gaan. Download het programma dat bovenaan wordt aangeboden om direct de computer bij te werken.

Start dit programma op en volg de verdere instructies. Tijdens het downloaden en voorbereiden kan je de computer blijven gebruiken. Na verloop van tijd moet de computer opnieuw opgestart worden om de laatste acties uit te voeren. Als dat gebeurt is heb je Windows 10 1803.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.