GDATA Internet Security verwijderen lukt telkens niet

Probleem:
GDATA logo.Afgelopen weekend moest ik op een laptop GDATA Internet Security verwijderen. De licentie was verlopen en er werd overgestapt naar Ziggo Safe Online.

Wat ik ook probeerde ik kreeg de software niet verwijderd via Apps. Er werd telkens een foutmelding getoond dat er nog een applicatie actief was waardoor verwijderen niet mogelijk was.

De oplossing was volgens GDATA opnieuw opstarten en dan nogmaals proberen. Alleen dan werd weer dezelfde foutmelding getoond.

Oplossing 1:
GDATA biedt een AV cleaner programma om op een agressieve manier Gdata te verwijderen. Dit programma kan je hier gratis downloaden. Dit programma heb ik uitgevoerd maar ook dit loste het probleem niet op. Dezelfde melding werd nog steeds getoond. Het programma wordt half in het Engels en Duits aangeboden.

Oplossing 2:
De oplossing bleek IObit Uninstaller te zijn. Met dit gratis programma is het mogelijk om andere programma’s te verwijderen die je niet verwijderd krijgt. Het duurt even maar vervolgens was GDATA helemaal van de computer verwijderd.

Oplossing getest op:
Windows 10 met Gdata Internet Security 2017

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.